Έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα: 4,50€

Τάρτα μήλο - αχλάδι [και γρήγορη κρέμα πατισερί με άρωμα βανίλιας]

Για τη βάση υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κρυσταλλική SteviaParana 1/1
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 180 γρ. βούτυρο lurpak, παγωμένο
  • 1 αβγό (M) παγωμένο
  • 2 κ.σ. νερό παγωμένο

Παρασκευή για την βάση:

  1. Φοράμε ένα ζευγάρι γάντια για να μην περάσει η θερμοκρασία από τα χέρια μας στο ζυμάρι και λιώσει το βούτυρο, θέλουμε όλα τα υλικά να είναι παγωμένα
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κόβουμε κομματάκια το βούτυρο και αρχίζουμε και διαλύουμε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο καλά να γίνει κίτρινο το αλεύρι μας
  3. Bάζουμε την SteviaParana το αλάτι, το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε καλά να κάνουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια και στο μπολ, κάνουμε μία μεγάλη μπάλα το πατάμε λίγο να ανοίξει
  4. Tο σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα
  5. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε 10' πριν το ανοίξουμε, για να μαλακώσει λίγο, γιατί θα είναι πολύ σκληρό.
  6. Θα χρειαστούμε δύο λαδόκολλες μεγάλες και λίγο αλεύρι για το άνοιγμα
  7. Bάζουμε λίγο αλεύρι στην μία λαδόκολλα και ακουμπάμε το ζυμάρι, το ανοίγουμε λίγο, ρίχνουμε από πάνω λίγο αλεύρι ακουμπάμε την δεύτερη λαδόκολλα και ανοίγουμε με έναν πλάστη το μπισκότο ομοιόμορφα
  8. Την φόρμα για το μπισκότο την περνάμε με βούτυρο και αλεύρι για να μην κολλήσει το μπισκότο μας, εφαρμόζουμε το μπισκότο μέσα στο ταψί
  9. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι στον πάτο της βάσης και στα πλάγια και βάζουμε μεμβράνη με όσπρια μέχρι να σκεπαστεί όλο για να έχει βάρος και να μην φουσκώσει το μπισκότο μας
  10. Ψήνουμε για 20' στους 160ο
  11. Βγάζουμε την μεμβράνη με τα όσπρια και ψήνουμε άλλα 20'
  12. Βγάζουμε, αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο σε νερό, για να θωρακίσουμε μπισκότο μας
  13. Ψήνουμε για 5' ακόμα
  14. Αφαιρούμε από τον φούρνο
  15. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μπισκότο για να το ξεφορμάρουμε.

Για την κρέμα πατισερί υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • 50 γρ. κρυσταλλική SteviaParana 1/1
  • 2 αυγά (M)
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 50γρ βούτυρο παγωμένο lurpak

Παρασκευή για την κρέμα πατισερί:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την SteviaParana, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου να αρχίζει να κοχλάζει και να σφίξει η κρέμα
  • Αφαιρούμε από την φωτιά
  • Βάζουμε το παγωμένο βούτυρο
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί και να κάνει ωραία υφή η κρέμα μας
  • Απλώνουμε την κρέμα μέσα στο μπισκότο
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σφίξει

Για την γαρνιτούρα υλικά:

  • 3 μήλα
  • 3 αχλάδια
  • Κρυσταλλική SteviaParana 1/1
  • Κανέλα τριμμένη
  • Αστεροειδή γλυκάνισο

Παρασκευή για την γαρνιτούρα:

  • Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε κομματάκια στο μέγεθος που μας αρέσουν
  • Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Πασπαλίζουμε με την SteviaParana την κανέλα
  • Ρίχνουμε έναν αστεροειδή γλυκάνισο
  • Ψήνουμε έως ότου να μαλακώσουν λίγο και

...είναι έτοιμη η πεντανόστιμη τάρτα μας!

 
Συνταγή
Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχες συνταγές με προϊόντα SteviaParana

Τάρτα μήλο - αχλάδι

Τάρτα μήλο - αχλάδι [και γρήγορη κρέμα πατισερί με άρωμα βανίλιας] Για τη βάση υλικά: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. κρυσταλλική Stevia Parana 1/1 1 πρέζα αλάτι 180 γρ. βούτυρο lurpak,...

Κουλουράκια Σοκολάτας νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Κουλουράκια Πασχαλινά Ολικής

Υλικά 200 γρ. βούτυρο φρέσκο 200 γρ. βούτυρο αγελάδος 3 κρόκους 1 φλ. τσ. (200 γρ) SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1 ή 70 γρ σε αναλογία 1:3 ή 200 γρ. ζάχαρη καρύδας 1 φλ. τσ....

Κουλουράκια Κανέλας νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής ( ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Τσουρέκι Πασχαλινό

Υλικά 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα 120 γρ νερό 100 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος + 100 γρ. βούτυρο light 2 αυγά ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 50 γρ φρέσκια μαγιά 100 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία...

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά (Για 3 μεγάλα τσουρέκια ή 6 μικρά) 200 γρ ( 1 φλ.τσαγιού) «Ζαχαρούχο γάλα με SteviaParana » Συνταγή πατήστε ΕΔΩ 3 αβγά 200 γρ. (1 φλ.τσαγιού) κρυσταλλική SteviaParana σε αναλογία 1:1 ή 70γρ....

Ζαχαρούχο γάλα

Υλικά 120 γρ άπαχο γάλα σε σκόνη (πούδρα) 3 κ.γλ. υγρή στέβια (6 γρ.) 100 γρ νερό 1 κ.γλ υγρή βανίλια Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ την σκόνη γάλα (πρέπει να είναι σε πούδρα, αν είναι σε κόκκους θα...

Κουλουράκια Καρότου νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι

Υλικά 500 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (στο σιδερένιο κουτί) 200 γρ. φρέσκο άπαχο γάλα 2 βανίλιες 1 κ.γλ. (50) σταγόνες υγρή SteviaParana Μαρμελάδες με SteviaParana...

Κουλουράκια Πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Σοκολατόπιτα

Υλικά Για το κέικ 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια 90 γρ. κρυσταλλική στέβια 1:3 ή 300γρ ζάχαρη καρύδας 150 γρ. καλαμποκέλαιο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. αλεύρι καρύδας 80 γρ κακάο 1,5 κ.σ. μπέικιν...

Σοκολάτα & Σοκολατάκια

Υλικά Σοκολάτα υγείας 160 γρ λάδι καρύδας άοσμο 50 γρ κακάο σκόνη 30 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης 1 βανίλια 1 κ.γλ. (50 σταγόνες) υγρή SteviaParana Σοκολάτα γάλακτος Ολα τα παραπάνω υλικά και...

Κορμός Μωσαϊκό

Υλικά 4 ώριμα αβοκάντο 1 φλ.τσ. κακάο 4 κ.σ. SteviaParana κρυσταλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.σ. υγρή SteviaParana ή 1 φλ. τσ. ζάχαρη καρύδας 1/2 φλ.τσ. κονιάκ 1/2 φλ.τσ. καρύδι (ή αμύγδαλο) 1...

Πραλίνα φουντουκιού

Υλικά 100 γρ. φουντούκια 15 γρ. λάδι καρύδας (άοσμο) 30 γρ. σκόνη κακάο 1 βανίλια μια πρέζα αλάτι 160 γρ εβαπορέ light 50 σταγόνες υγρή SteviaParana με 0 θερμίδες και 0 γλυκαιμικό δείκτη Εκτέλεση...

Χαλβάς με ταχίνι ολικής

Υλικά 400 γρ ταχίνι ολικής 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης 120 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 1 κ.σ. νερό 3 κ.σ. κακάο 1 βανίλια 1 κ.γλ.σκόνη ζελατίνης + 2 κ.σ. νερό Εκτέλεση Σε μια...

Γλυκό πορτοκάλι

Υλικά 1 κιλό πορτοκάλια ακέρωτα, χοντρόφλουδα 800 Stevia Parana 1 ξυλάκι κανέλας 1000 γρ. νερό Χυμός μισού λεμονιού Εκτέλεση Τρίβουμε τα πορτοκάλια στον τρίφτη, για να μην αφαιρέσουμε πολύ από την...

Λικέρ φράουλα

Υλικά 1 κιλό φράουλες 1 κιλό SteviaParana 1-1 700 ml βότκα χωρίς άρωμα ή Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Εκτέλεση Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι και τις...

Cheesecake

Cheesecake με SteviaParana Υλικά για την βάση 250 γρ. μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη 8 γρ SteviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1 120 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κ.γλ. κανέλα Υλικά για την κρέμα 250 γρ....

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Υλικά 1kg Κυδώνι γινομένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια. (Σε σχήμα πατάτας τηγανητής). SteviaParana Κρυσταλική (1-1) , σε όγκο όσο 1000γρ. ζάχαρη. (Αν τα κυδώνια δεν είναι ώριμα,...