Έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα: 4,50€

Υλικά

Για το κέικ
  • 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια
  • 90 γρ. κρυσταλλική στέβια 1:3 ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 80 γρ κακάο
  • 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 750 ml νερό
  • 200 γρ. SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3
  • 200 γρ. σοκολάτα Dark με Stevia
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  •  60 γρ. κακάο

Για την γκανάζ

  • 200 γρ. εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος με στέβια

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την SteviaParana και χτυπάμε στο δυνατό για 10′
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας + κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά
  • Ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
  • Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε  την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά
  • Ρίχνουμε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά
  • Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35′ – 40′ ανάλογα τον φούρνο
  • Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα μας
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την SteviaParana, το κακάο, κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη
  • Αφαιρούμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα
  • Όταν έχει ψηθεί (το ελέγχουμε με μαχαιράκι) τη βγάζουμε απο το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια
  • Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη, βελούδινη γκανάζ
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας
  • Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
     
 
Συνταγή
Μαρία Κούρτη
Για περισσότερες συνταγές διαβάστε εδώ
Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχες συνταγές με προϊόντα SteviaParana

Τάρτα μήλο - αχλάδι

Τάρτα μήλο - αχλάδι [και γρήγορη κρέμα πατισερί με άρωμα βανίλιας] Για τη βάση υλικά: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. κρυσταλλική Stevia Parana 1/1 1 πρέζα αλάτι 180 γρ. βούτυρο lurpak,...

Κουλουράκια Σοκολάτας νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Κουλουράκια Πασχαλινά Ολικής

Υλικά 200 γρ. βούτυρο φρέσκο 200 γρ. βούτυρο αγελάδος 3 κρόκους 1 φλ. τσ. (200 γρ) SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1 ή 70 γρ σε αναλογία 1:3 ή 200 γρ. ζάχαρη καρύδας 1 φλ. τσ....

Κουλουράκια Κανέλας νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής ( ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Τσουρέκι Πασχαλινό

Υλικά 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα 120 γρ νερό 100 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος + 100 γρ. βούτυρο light 2 αυγά ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 50 γρ φρέσκια μαγιά 100 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία...

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά (Για 3 μεγάλα τσουρέκια ή 6 μικρά) 200 γρ ( 1 φλ.τσαγιού) «Ζαχαρούχο γάλα με SteviaParana » Συνταγή πατήστε ΕΔΩ 3 αβγά 200 γρ. (1 φλ.τσαγιού) κρυσταλλική SteviaParana σε αναλογία 1:1 ή 70γρ....

Ζαχαρούχο γάλα

Υλικά 120 γρ άπαχο γάλα σε σκόνη (πούδρα) 3 κ.γλ. υγρή στέβια (6 γρ.) 100 γρ νερό 1 κ.γλ υγρή βανίλια Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ την σκόνη γάλα (πρέπει να είναι σε πούδρα, αν είναι σε κόκκους θα...

Κουλουράκια Καρότου νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι

Υλικά 500 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (στο σιδερένιο κουτί) 200 γρ. φρέσκο άπαχο γάλα 2 βανίλιες 1 κ.γλ. (50) σταγόνες υγρή SteviaParana Μαρμελάδες με SteviaParana...

Κουλουράκια Πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υλικά 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι μια τσιμπιά αλάτι 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 300 γρ φαρίνα ολικής (ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ....

Σοκολατόπιτα

Υλικά Για το κέικ 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια 90 γρ. κρυσταλλική στέβια 1:3 ή 300γρ ζάχαρη καρύδας 150 γρ. καλαμποκέλαιο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. αλεύρι καρύδας 80 γρ κακάο 1,5 κ.σ. μπέικιν...

Σοκολάτα & Σοκολατάκια

Υλικά Σοκολάτα υγείας 160 γρ λάδι καρύδας άοσμο 50 γρ κακάο σκόνη 30 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης 1 βανίλια 1 κ.γλ. (50 σταγόνες) υγρή SteviaParana Σοκολάτα γάλακτος Ολα τα παραπάνω υλικά και...

Κορμός Μωσαϊκό

Υλικά 4 ώριμα αβοκάντο 1 φλ.τσ. κακάο 4 κ.σ. SteviaParana κρυσταλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.σ. υγρή SteviaParana ή 1 φλ. τσ. ζάχαρη καρύδας 1/2 φλ.τσ. κονιάκ 1/2 φλ.τσ. καρύδι (ή αμύγδαλο) 1...

Πραλίνα φουντουκιού

Υλικά 100 γρ. φουντούκια 15 γρ. λάδι καρύδας (άοσμο) 30 γρ. σκόνη κακάο 1 βανίλια μια πρέζα αλάτι 160 γρ εβαπορέ light 50 σταγόνες υγρή SteviaParana με 0 θερμίδες και 0 γλυκαιμικό δείκτη Εκτέλεση...

Χαλβάς με ταχίνι ολικής

Υλικά 400 γρ ταχίνι ολικής 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης 120 γρ SteviaParana κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 1 κ.σ. νερό 3 κ.σ. κακάο 1 βανίλια 1 κ.γλ.σκόνη ζελατίνης + 2 κ.σ. νερό Εκτέλεση Σε μια...

Γλυκό πορτοκάλι

Υλικά 1 κιλό πορτοκάλια ακέρωτα, χοντρόφλουδα 800 Stevia Parana 1 ξυλάκι κανέλας 1000 γρ. νερό Χυμός μισού λεμονιού Εκτέλεση Τρίβουμε τα πορτοκάλια στον τρίφτη, για να μην αφαιρέσουμε πολύ από την...

Λικέρ φράουλα

Υλικά 1 κιλό φράουλες 1 κιλό SteviaParana 1-1 700 ml βότκα χωρίς άρωμα ή Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Εκτέλεση Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι και τις...

Cheesecake

Cheesecake με SteviaParana Υλικά για την βάση 250 γρ. μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη 8 γρ SteviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1 120 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κ.γλ. κανέλα Υλικά για την κρέμα 250 γρ....

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Υλικά 1kg Κυδώνι γινομένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια. (Σε σχήμα πατάτας τηγανητής). SteviaParana Κρυσταλική (1-1) , σε όγκο όσο 1000γρ. ζάχαρη. (Αν τα κυδώνια δεν είναι ώριμα,...